Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- po kawałku różnokolorowych papryk
- cebulka
- jajko
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki chili
- olej
- bułka tarta
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na hamburgery z grilla!
- Papryki i cebulkę pokrój w drobną kostkę.
- W misce wymieszaj mięso, jajko i przyprawy.
- Dodaj pokrojone warzywa, natkę pietruszki i kilka łyżek bułki tartej.
- Całość dokładnie wyrób.
- Na desce połóż metalową obręcz o średnicy około 10 cm, wkładaj do środka porcje mięsa i dociskaj łyżką, formując hamburgery.
- Na grillu rozłóż folię aluminiową, skrop ją olejem i układaj za pomocą szerokiej łopatki hamburgery.
- Piecz z obu stron (7-8 minut), co jakiś czas obracając. Serwuj gorące.
Zobacz więcej przepisów na grilla:
Sałatka z serem feta - przepis video
Ryby z grilla - przepis
Szaszłyki bałkańskie z grilla - przepis
Karkówka w piwie - przepis
Cevapcici - przepis na grilla