Hamburger z grilla - przepis składniki i przygotowanie

Poznaj kultowy przepis!
Weronika Kwaśniak / 24.04.2018 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Hamburger z grilla - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • po kawałku różnokolorowych papryk
  • cebulka
  • jajko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki chili
  • olej
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na hamburgery z grilla!

  1. Papryki i cebulkę pokrój w drobną kostkę.
  2. W misce wymieszaj mięso, jajko i przyprawy.
  3. Dodaj pokrojone warzywa, natkę pietruszki i kilka łyżek bułki tartej.
  4. Całość dokładnie wyrób.
  5. Na desce połóż metalową obręcz o średnicy około 10 cm, wkładaj do środka porcje mięsa i dociskaj łyżką, formując hamburgery.
  6. Na grillu rozłóż folię aluminiową, skrop ją olejem i układaj za pomocą szerokiej łopatki hamburgery.
  7. Piecz z obu stron (7-8 minut), co jakiś czas obracając. Serwuj gorące.

Zobacz więcej przepisów na grilla:

Sałatka z serem feta - przepis video
Ryby z grilla - przepis
Szaszłyki bałkańskie z grilla - przepis
Karkówka w piwie - przepis
Cevapcici - przepis na grilla

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA