Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 10 podudzi z kurczaka (pałki)
Na marynatę:
- 3/4 szklanki soku z ananasa
- 2 łyżeczki miodu, najlepiej lipowego
- 2 łyżki francuskiej musztardy
- sok z 1/2 cytryny
- szczypta chilli
- słodka czerwona papryka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na grillowane udka!
- Mięso umyj, osusz.
- Wszystkie składniki marynaty wymieszaj.
- Pałki włóż do miski, zalej marynatą i dokładnie w niej obtocz.
- Miskę przykryj folią i odstaw na kilka godzin do lodówki.
- Tak przygotowane mięso piecz na rozgrzanym grillu, często obracając.
Zobacz więcej przepisów na grilla:
Sałatka z serem feta - przepis video
Ryby z grilla - przepis
Szaszłyki bałkańskie z grilla - przepis
Karkówka w piwie - przepis
Cevapcici - przepis na grilla