Stek z polędwicy lub antrykotu – steki o grubości 2,5 cm grilluj metodą bezpośrednią przez 6-8 minut, grubsze (ok. 4 cm) najpierw opiecz przez 8-10 min bezpośrednio nad żarem, następnie grilluj metodą pośrednią przez 4-6 min w wysokiej temperaturze.
Stek łaty – stek o standardowej grubości 2 cm grilluj metodą bezpośrednią w wysokiej temperaturze przez 8-10 minut.
Pieczeń z antrykotu – pieczeń bez kości o wadze 2-2,8 kg grilluj metodą pośrednią przez 8-10 min w średniej temperaturze, z kością – 90-120 min.
Szaszłyki – grilluj metoda bezpośrednią w wysokiej temperaturze przez 7-8 min.
Stek z przepony – stek o grubości 1-1,5 cm grilluj metodą bezpośrednią w wysokiej temperaturze przez 4-6 min.
Zobacz także: Tabela temperatur i czasu pieczenia mięs