Czas wykonania: 15 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- butelka czerwonego wina,
- 10 sztuk goździków,
- 1 płaska łyżeczka cynamonu,
- 100 g cukru,
- 1 pomarańcza pokrojona w półplastry.
Przygotowanie:
Grzane wino doskonale sprawdzi się podczas chłodnych zimowych wieczorów – można je podać do rodzinnej kolacji lub ulubionego filmu. Ma słodki, intensywny smak i z pewnością mocno rozgrzeje nawet podczas najniższych temperatur.
Dodaj do niego pomarańcze, anyż oraz cynamon. Jak zrobić idealne grzane wino?
- W garnku podgrzej butelkę (750 ml) z przyprawami, cukrem i pokrojoną pomarańczą.
- Wlej w grube szklanki niezbyt gorące grzane wino. Ozdób plastrami pomarańczy. Smacznego!
Więcej przepisów na rozgrzewające napoje:
Grzane piwo
Herbata z imbirem