Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 szklanki malin
- 1,5 szklanki soku wyciśniętego z cytryny
- 2 szklanki cukru
- 6 szklanek wody
- kilka malin do dekoracji
- kostki lodu
Przygotowanie:
Zobacz przepis na domową lemoniadę z malinami!
- Zasyp maliny połową cukru i odstaw na jakiś czas, aby lekko puściły sok.
- Przez ten czas przygotuj gęsty syrop z reszty cukru oraz szklanki wody.
- Gotuj, aż nabierze jeszcze gęstszej konsystencji.
- Zasypane cukrem maliny zmiksuj na puree, a potem przetrzyj przez sitko.
- Połącz ze sobą syrop malinowy, sok z cytryny, syrop z cukru i wodę, wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj.
Ucierane ciasto z malinami - przepis
- Najlepiej serwować z kilkoma świeżymi malinami, listkami mięty i kostkami lodu.