Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 kotlety schabowe (po 10 dag)
  • mała główka kapusty
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • sok z cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Kotlety opłucz, osusz, skrop sokiem cytrynowym. Natrzyj czosnkiem, skórką cytrynową, solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. W tym czasie przygotuj warzywa. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dodaj obraną i startą na grubej tarce marchew oraz oczyszczoną i posiekaną kapustę. Dopraw, podlej bulionem i zagotuj.
  3. Kotlety obsmaż z obu stron na dwóch łyżkach oliwy i włóż do warzyw. Duś pod przykryciem jeszcze około 20 minut. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama