Papryka faszerowana

Surową paprykę myjemy, czyścimy z nasion, kroimy w łódeczki, lekko solimy. Pozostawiamy na 0,5 godz. Osuszamy.
/ 03.11.2011 13:22

Składniki

  • 5 szt. jaj kurzych
  • 4 papryki czerwone
  • 30 dag sera żółtego ostrego
  • szczypta pieprzu prawdziwego mielonego
  • szczypta mielonej papryki ostrej
  • szczypta mielonej papryki słodkiej
  • 150 ml majonezu
  • ketchup ostry 3 łyżeczki do dekoracji
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 4 liście sałaty

Sposób przygotowania

Surową paprykę myjemy, czyścimy z nasion, kroimy w łódeczki, lekko solimy. Pozostawiamy na 0,5 godz. Osuszamy. Jaja gotujemy na twardo, ścieramy na tarce jarzynowej na grubych oczkach
Sea żółtyo ścieramy też na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Ser z jajkami łączymy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku papryką w proszku, pieprzem i solą. Napełniamy łódeczki papryki, dekorujemy, według uznania. Dekorujemy majonezem i ketchupem, ewentualnie przecierem pomidorowym. Dla lepszego efektu można użyć różnych kolorów papryki