Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 8 dużych jajek
- 4 łyżeczki gęstego majonezu
- 4 łyżeczki ulubionego kawioru
- kilka kropli soku z cytryny
- 1/2 miękkiego awokado
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- pieprz
- 1 płaska łyżeczka chrzanu
- 2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na jajka wielkanocne z dodatkami!
- Jajka ugotuj na twardo, obierz.
- Z czterech jajek odetnij 1/4 wysokości.
- Wyjmij żółtka, przełóż do miseczki i razem z awokado, sosem sojowym, chrzanem i koperkiem ugnieć widelcem.
- Dopraw pieprzem.
- Masą napełnij wydrążone jajka.
- Z czterech pozostałych jajek wytnij kliniki, środek oprósz pieprzem, nałóż po łyżeczce majonezu oraz po łyżeczce kawioru wymieszanego z kilkoma kroplami soku cytrynowego.
- Odcięte części jajek posiekaj, rozsyp na półmisku.
- Ułóż przygotowane jajka i udekoruj koperkiem.