Jajka faszerowane - przepis składniki i przygotowanie
Wykwintna przekąska idealna na Wielkanoc!

Opublikowano: 09.04.2014, 13:03
Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 8 jajek
- 4 łyżki śmietany 30%
- 3 łyżki szczypiorku
- 3 łyżki oleju pistacjowego
- 2 łyżki pistacji
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na jajka faszerowane pistacjami!
- Jajka gotuj na twardo, a następnie odcedź, osusz i ostudź.
- Bardzo ostrym nożem przekrój jajka wzdłuż na pół, uważając, by nie uszkodzić za bardzo skorupek.
- Z połówek jajek wyjmuj za pomocą łyżeczki białko i żółtko.
- Jajka drobno posiekaj, przełóż do miseczki, dodaj śmietanę, posiekany szczypiorek i dopraw solą i pieprzem.
- Całość dokładnie wymieszaj, a następnie gotowym farszem napełnij połówki jajek.
- Pistacje drobno posiekaj, wymieszaj z bułką tartą i taką mieszanką posyp wierzch jajek.
- Na patelni rozgrzej olej pistacjowy, a następnie ułóż na niej jajka, farszem do dołu.
- Smaż, aż się przyrumienią.
- Przed podaniem udekoruj jajka odrobiną szczypiorku.
Materiały prasowe, Lidl Deluxe
Reklama
Sprawdź inne przepisy na jajka:
Jajka wielkanocne - przepis
Jajka wielkanocne z dodatkami - przepis
Jajka wielkanocne w szynce - przepis
Reklama
Reklama
Reklama