Cukinia z mozzarellą Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Cukinia z żółtym serem

Cukinię myjemy, obieramy, kroimy na grube plastry, przyprawiamy do smaku, obsypujemy tymiankiem z każdej strony.
/ 18.06.2007 22:19
Cukinia z mozzarellą Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja

Składniki
średnia cukinia
plastry żółtego sera
sól, pieprz
tymianek
olej

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy, obieramy, kroimy na grube plastry, przyprawiamy do smaku, obsypujemy tymiankiem z każdej strony.

Kładziemy na patelnię i obsmażany na złocisto.



Na koniec kładziemy plasterek żółtego sera i na kilka chwil przykrywamy patelnię, żeby ser się rozpuścił.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/14.02.2014 14:50
Mi bardzo smakowało :)
/25.01.2011 14:50
NIC SZCZEGOLNEGO ,a w dodatku bardzo kaloryczne .
/25.01.2011 14:50
NIC SZCZEGOLNEGO ,a w dodatku bardzo kaloryczne .