Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki otrębów owsianych KUPIEC
- 200 g masła
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Białka rozdzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać żółtka. Mąkę wymieszać z otrębami i proszkiem do pieczenia. Roztopić masło. Masę jajeczną wymieszać z mąką,
a następnie dodać roztopione masło i wszystko delikatnie wymieszać. Przelać do natłuszczonej formy do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C około 45 minut. Babkę wyjąć
z formy i odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Źródło: Materiały prasowe Cruso Public Relations/bj.
Zobacz także: Najsmaczniejsze babki wielkanocne - piaskowe i kolorowe