Reklama
Ilość kalorii: 350
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 6 jajek
  • 20 dag cukru pudru
  • po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i kakao
  • 10 dag mąki tortowej
  • 200 ml kawy
Reklama

Na krem:

  • łyżka żelatyny
  • po łyżce kawy rozpuszczalnej i likieru kawowego
  • 500 ml kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 30 dag serka homogenizowanego naturalnego
Przygotowanie:
Reklama
  1. Białka ubij na sztywno z połową cukru pudru. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem. Na białka przesiej mąkę i kakao, dodaj żółtka, delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz ok. 30 min w temp. 170 st. C. Wystudź, przekrój na 3 blaty.
  2. Żelatynę namocz i rozpuść w 2 łyżkach wody. Kawę rozpuść w łyżce wrzątku, ostudź. Śmietankę ubij z połową cukru pudru, a potem z kawą i likierem. Serek zmiksuj z pozostałym cukrem, połącz z bitą śmietaną i żelatyną.
  3. Blaty nasączaj kawą i przekładaj kremem. Udekoruj pozostałym kremem.
Reklama
Reklama
Reklama