Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 połówki brzoskwiń
  • 4 plastry ananasa
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 10 dag brązowego cukru
  • kieliszek aromatycznego alkoholu (rumu, likieru, brandy)
  • łyżka płatków migdałowych
  • sok z cytryny
  • listki mięty
Reklama
Przygotowanie:
  1. Brzoskwinie i ananas skrop sokiem z cytryny oraz alkoholem. Ułóż przekrojoną stroną do dołu na kawałku grubej folii aluminiowej wysmarowanej masłem i posypanej płatkami migdałowymi oraz brązowym cukrem.
  2. Umieść nad żarzącymi węglami i piecz około 10 minut, aż się zrumienią. Brzoskwinie zdejmij z rusztu. Ananasy odwróć i grilluj jeszcze 5–6 minut.
  3. Podawaj z lodami albo gęstym jogurtem doprawionym do smaku miodem i miętą.
Reklama
Reklama
Reklama