Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 szklanki naturalnego soku z granatów
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 4 płaskie łyżeczki żelatyny
Reklama

Dodatkowo:

  • 15 dag serka mascarpone lub kremowego białego
  • płaska łyżka cukru pudru
  • 1–2 łyżki świeżego soku z pomarańczy
  • mały granat
Przygotowanie:
Reklama
  1. Żelatynę namocz w 5 łyżeczkach wody. Sok z granatów podgrzej z cukrem, ale nie gotuj. Dodaj żelatynę, zestaw z ognia i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Ostudź. Wlej do płaskich pucharków, chłodź 3 godziny.
  2. Serek ubij na puszystą masę z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy. Granat rozkrój i wyjmij jadalne pestki. Na galaretce połóż spory kleks serka i posyp granatem.
Reklama
Reklama
Reklama