Babeczki czekoladowe z musem

- Karolina Mazowiecka
Składniki:
- 2 czekolady deserowe (20 dag)
- czekolada biała (10 dag)
- 1/2 szklanki śmietany kremówki 30-proc.
- skórka otarta z pomarańczy
- 15 dag serka śmietankowego lub mascarpone
- łyżka likieru migdałowego amaretto
- 6 papierowych foremek na babeczki
Przygotowanie:
1. Czekoladę deserową rozpuść na parze. Przestudź. Za pomocą pędzelka posmaruj nią środek papierowych foremek na babeczki. Gdy jedna warstwa zastygnie, nanieś kolejną. Foremki odstaw do lodówki.
2. Serek utrzyj z likierem amaretto. Kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę białą rozpuść na parze i chłodną wymieszaj z serkiem, następnie dodaj kremówkę oraz skórkę otartą z pomarańczy. Papierowe foremki delikatnie oderwij od czekolady. Miseczki czekoladowe napełnij musem pomarańczowym. Udekoruj dowolnymi owocami.