Składniki:
Na ciasto:
- 20 dag masła
- szklanka cukru
- 4 jajka
- szklanka mąki
- 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
- łyżeczka proszku do pieczenia
Na masę:
- szklanka mleka
- budyń czekoladowy
- 25 dag masła
- 15 dag orzechów laskowych
- 20 dag nutelli
- 3 łyżki likieru orzechowego
Przygotowanie:
1. Masło utrzyj z cukrem, cały czas ucierając dodawaj po jednym jajku.
2. Następnie dodaj przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia.
3. Szeroką foremkę keksową wysmaruj masłem i wysyp mąką.
4. Wlej ciasto i piecz 50-60 minut w 190°C .
5. Budyń ugotuj w szklance mleka.
6. Miękkie masło utrzyj na puch.
7. Cały czas ucierając dodawaj po łyżce zimnego budyniu.
8. Następnie dodaj nutellę, likier i zmielone orzechy.
9. Zimne ciasto przekrój na 3-4 płaty.
10. Przełóż kremem.
11. Resztę kremu wyciśnij na ciasto za pomocą szprycy, obsyp pozostałymi orzechami.