Tarta biszkoptowa ze śliwkami - przepis składniki i przygotowanie

Dołóż też inne owoce - np. morele lub porzeczki!
Weronika Kwaśniak / 05.08.2015 02:41
DRUKUJ PRZEPIS
Tarta biszkoptowa ze śliwkami - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • gotowy blat na tartę
  • budyń waniliowy
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 25 dag sezonowych owoców - śliwek, porzeczek, itd.
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tartę biszkoptową ze śliwkami!

  1. Szklankę mleka zagotuj z cukrem.
  2. W pozostałym mleku rozpuść proszek budyniowy i wymieszaj.
  3. Wlej do gotującego mleka i mieszaj, aż budyń będzie gładki i gęsty.
  4. Jeszcze ciepły przelej na ciasto i dokładnie rozprowadź, ostudź.
  5. Owoce umyj, pozbaw pestek i szypułek.
  6. Jeśli trzeba, pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż na budyniu.
  7. Tartę podawaj dobrze schłodzoną.

Zobacz więcej przepisów ze śliwkami:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA