Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 10 dag ryżu preparowanego
- 10 dag masła
- 35 dag krówek
- łyżeczka startej skórki pomarańczowej
-
szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Zobacz przepis na szyszki z ryżu preparowanego - pewnie dobrze pamiętasz ten przysmak z lat dzieciństwa! Do masy możesz także dodać odrobinę kakao.
- Krówki razem z masłem włóż do rondla, cały czas mieszając, rozpuść. Uważaj, aby masa się nie przypaliła!
- Gdy krówki się rozpuszczą, dodaj cynamon, skórkę pomarańczową.
Czekoladowe szyszki z ryżu preparowanego - przepis Ani Starmach
- Do masy wsyp ryż preparowany, wymieszaj.
- Lekko ostudź, aby się nie poparzyć. Łyżką nabieraj ciepłą masę, dłońmi formuj z niej kulki.
- Odstaw do lodówki, by zastygły.