Sorbet cytrynowy

Orzeźwiający deser - w sam raz na letnie dni.
Weronika Kwaśniak / 06.06.2014 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 szklanki wody
  • szklanka cukru
  • 1,5 szklanki soku i miąższu z cytryn
  • skórka otarta z 2 cytryn
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na sorbet cytrynowy!

  1. Zagotuj wodę z cukrem.
  2. Zmniejsz ogień, gotuj 5 minut, wystudź.
  3. Do syropu dodaj sok z cytryny i otartą skórkę.
  4. Płyn przelej do płaskiego naczynia, przykryj.
  5. Wstaw na godzinę do zamrażarki. Po tym czasie przemieszaj widelcem.
  6. Ponownie wstaw do zamrażarki na godzinę.
  7. Proces powtarzaj jeszcze 3-4 razy.
  8. Z gotowej, zmrożonej masy formuj porcje.
  9. Podawaj je w miseczkach z cytryn.

Sprawdź inne przepisy na letnie desery:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/12.07.2016 10:27
Jak wysyła się zdjęcia?
/11.07.2016 12:45
Super deser!!!
/11.07.2016 12:45
Bardzo fajny przepis właśnie go przygotowuję. Myślę że będzie pysznie:)