Składniki:
- okrągłe biszkopty
- 2 galaretki
- 4 jajka
- sok z cytryny
- 50 dag twarogu
- 2 szklanki kremówki
- 1 szklanka cukru
- owoce do dekoracji
Sposób wykonania:
1. Jajka umyć, żółtka oddzielić od białek, utrzeć je z cukrem na parze, dokładnie przestudzić.
2. Twaróg zemleć 2, 3 razy, przyrządzić galaretki według przepisu na opakowaniu, dodając szklankę wody mniej, przestudzić.
3. Do żółtek dodać łyżkę soku z cytryny, zmielony twaróg i połowę ostudzonej galaretki, wymieszać.
4. Ubić osobno białka i kremówkę, wymieszać z kremem.
5. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, przykryć połową kremu, warstwą biszkoptów i resztą kremu, schłodzić.
6. Na wierzchu sernika ułożyć owoce, zalać pozostałą galaretką, wstawić do lodówki na 3 godziny.
Pyszne ciasta i desery - forum >>