Czas wykonania: 40 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 białka jaj,
- szklanka cukru,
- 1/4 szklanki mąki,
- 2 szklanki wiórków kokosowych,
- ekstrakt kokosowy,
- szczypta proszku do pieczenia,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
Kokosanki to najlepsze ciasteczka z wiórkami kokosowymi. Mają chrupiącą skórkę i delikatny środek. Są aromatyczne, słodkie i pyszne. Bardzo łatwo je przygotować, a w czasie pieczenia zapach kokosa przyjemnie wypełnia całe mieszkanie.
Jak szybko zrobić kokosanki?
Wystarczy zaledwie 40 minut!
- Białka jaj ubij na sztywno. Dodaj cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli.
- Masę wymieszaj z mąką i ekstraktem kokosowym.
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 stopni Celsjusza.
- Ukształtuj ciasteczka, korzystając np. z łyżki do lodów.
- Piecz przez 20 minut.
Więcej ciastek z wiórkami kokosowymi:
Przepisy na kokosanki z białek i inne
Kulki rafaello - przepis