Sernik.

Jaki piekarnik do jakiego rodzaju ciasta?

Nie każdy przepis podaje, czy ciasto należy wstawić do letniego, gorącego czy zimnego piekarnika. Kwestia ta jednak ma duże znaczenie, gdyż jedne ciasta muszą nabierać temperatury równocześnie z piekarnikiem, innym nie zaszkodzi wstawienie ich do nagrzanego piekarnika.
/ 19.09.2010 12:30
Sernik.

Rodzaj ciasta

Piekarnik

Bezy

Letni, nie domykaj drzwiczek

Ciasta lekkie; biszkoptowe, piaskowe

Umiarkowanie gorący

Pierniki

Ciepły

Ciasta drożdżowe

Umiarkowanie gorący

Ciasta kruche i półkruche

Gorący

Ciasta ptysiowe

Gorący

Rolady biszkoptowe

Gorący

Ciasta francuskie i półfrancuskie

Bardzo gorący

Serniki

Umiarkowanie gorący

Zobacz także: Tabela temperatur i czasu pieczenia ciast.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)