Blok czekoladowy - przepis, składniki i przygotowanie

Blok z białej czekolady z kolorowymi żelkami to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu!
Weronika Kwaśniak / 13.03.2014 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Blok czekoladowy - przepis, składniki i przygotowanie fot. serwis prasowy Haribo
Liczba porcji: 20
Czas wykonania: 120 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie żelek
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1 łyżka masła
 
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na blok czekoladowy!

  1. Czekoladę połam na kawałki.
  2. W garnku rozpuść łyżkę masła i dodaj do niego połamaną czekoladę.
  3. Mieszaj do czasu, aż powstanie jednolita masa.
  4. Prostokątną brytfankę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią część masy czekoladowej.
  5. Rozsmaruj masę, by zakryła dno i posyp ją żelkami.
  6. Następnie wylej na wierzch resztę rozpuszczonej czekolady i jeszcze raz posyp żelkami.
  7. Włóż całość do zamrażalnika na minimum półtorej godziny.
  8. Po tym czasie wyłóż masę i potnij w dowolne kształty.

Materiały prasowe, Haribo

Sprawdź inne przepisy na blok czekoladowy:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: blok

Redakcja poleca

REKLAMA