Czas wykonania: 70 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 5 jaj ek
- szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
- pół szklanki suszonej żurawiny
- kilka kropel aromatu waniliowego
- tłuszcz i bułka tarta (do wyłożenia blachy)
- cukier puder (do posypania)
Przygotowanie:
1. Jajka ubij z cukrem.
2. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko ostrożnie wymieszaj.
3. Wlej olej, aromat waniliowy i ponownie wymieszaj.
4. Ciasto wylej na natłuszczoną i posypaną bułka tartą blachę.
5. Posyp ciasto żurawiną (nie martw się, że część wpadnie do środka!).
6. Piecz w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut.
7. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem przesianym przez sitko.
Materiały prasowe, Bakalland
2. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko ostrożnie wymieszaj.
3. Wlej olej, aromat waniliowy i ponownie wymieszaj.
4. Ciasto wylej na natłuszczoną i posypaną bułka tartą blachę.
5. Posyp ciasto żurawiną (nie martw się, że część wpadnie do środka!).
6. Piecz w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut.
7. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem przesianym przez sitko.
Materiały prasowe, Bakalland