Składniki:
- 6 białek
- 20 dag cukru pudru
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- łyżka drobno mielonej kawy
- 250 ml śmietanki 36-proc.
- łyżka cukru pudru
- szklanka malin
Przygotowanie:
- Białka ubij do białości. Dalej ubijając, dodawaj porcjami cukier puder. Ubijaj, aż masa będzie sztywna. Wymieszaj ją z mąką i kawą. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Łyżką kładź na niej nieduże krążki.
- Blachę wstaw do piekarnika o temp. 130 st. C i susz bezy ok. 50 min. Jeśli są zbyt mokre, dosusz je w temp. 100 st. C. Wystudź, zdejmij z blachy.
- Połowę malin przetrzyj przez sito. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, połącz z przecierem.
- Bezy łącz po dwie, przekładając je kremem i malinami. Od razu podawaj.