Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 5 dag mąki
- 5 dag zmielonych orzechów włoskich
- 5 dag cukru
- 2 jajka
Do dekoracji:
- budyń waniliowy bez cukru
- 400 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- 5 dag masła
- owoc granatu
Przygotowanie:
Zobacz przepis na tartaletki z granatem!
- Składniki na ciasto włóż do miski i wymieszaj.
- Formy do tartaletek wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
- Do foremek włóż po 3 łyżki ciasta.
- Piecz około 10 minut temperaturze w 180 stopni C.
- Wystudzone tartaletki wyjmij z foremek i odwróć do góry dnem.
- Owoc granatu otwórz i wyjmij z niego nasiona.
- Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń, wystudź.
- Następnie zmiksuj go z miękkim masłem.
- Powstałym kremem wyłóż wierzch tartaletek, posyp nasionami granatu.
- Udekoruj listkami melisy lub mięty.