Tort warzywny - krok po kroku

Nie tylko dla wegetarian!

Przygotowanie i pieczenie - 120 minut
1 porcja - ok. 480 kcal

Składniki na 6 porcji:
Ciasto:

  1. 10 dag masła
  2. 20 dag mąki
  3. żółtko
  4. koperek
  5. 1–2 łyżki zimnej wody
  6. sól

Farsz:

  • mały brokuł
  • papryka żółta, czerwona i zielona
  • 20 dag miąższu dyni
  • cukinia
  • 4 łyżki oleju
  • cebula posiekana 
  • łyżeczka curry
  • łyżeczka garam masala
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • szklanka mleka
  • 3 żółtka
  • 10 dag startego żółtego sera
  • gałka muszkatołowa

Zobacz, jak przygotować tort warzywny krok po kroku!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)