Liczba porcji: 2
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 100 g białej kapusty
- 100 g czerwonej kapusty
- 1 marchewka
- 2 łodygi selera naciowego
- 1/4 selera
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 małe jabłko
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis Ani Starmach na sałatkę z kapusty!
- Kapustę poszatkuj.
- Jabłko, marchewkę i seler obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Seler naciowy oczyść i drobno pokrój.
- Warzywa i owoce wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Sałatkę mocno schłodź.
Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)