Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 kg piersi z indyka
- 10 dag żółtego sera
- mały brokuł
- marchewka
- kawałek papryki
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa do drobiu
- sól
- biały pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na indyka z brokułami - to pyszne mięso idealnie nadaje się na odświętny obiad! Spróbuj!
- Marchew umyj, obierz i pokrój.
- Brokuł podziel na różyczki.
- Warzywa obgotuj we wrzątku.
- Paprykę pokrój.
- Mięso umyj, osusz i rozkrój, aby powstał prostokątny płat mięsa.
- Natrzyj zmiażdżonym czosnkiem.
- Posyp solą, białym pieprzem i przyprawą do drobiu.
- Ser zetrzyj na tarce.
- Na mięsie ułóż warzywa i posyp serem.
- Zwiń w roladę i zasznuruj nicią.
- Pieczeń posyp przyprawą do drobiu i włóż do foliowego rękawa.
- Podlej odrobiną wody, zamknij klamerkami i zrób w folii kilka dziurek wykałaczką.
- Wstaw roladę do nagrzanego piekarnika.
- Piecz przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni C.