Ciastka z makiem - przepis składniki i przygotowanie

Może powiesisz je na choince?
/ 05.12.2014 07:45
DRUKUJ PRZEPIS
Ciastka z makiem - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12 dag mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 10 dag masła zimnego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki maku suchego
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciastka z makiem!

  1. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem.
  2. Następnie zagnieć ciasto.
  3. Ciasto rozwałkuj, lekko podsypując mąką, wycinaj gwiazdki.
  4. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piecz 8-10 minut w temperaturze 170 stopni C, aż lekko się zezłocą.
  6. Ostudź na kratce.

Zobacz inne przepisy świąteczne:

DRUKUJ PRZEPIS