Specjalistka ds. żywienia

Absolwentka wydziału Nauk O Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Warszawskim SGGW. 

Specjalizuje się głównie w ocenie sposobu żywienia i edukacji żywieniowej osób nastawionych na zmianę sposobu żywienia.

Prowadzi Centrum Poradnictwa i Edukacji Żywieniowej www.greens4u.pl.

Dieta przy zespole chronicznego zmęczenia
Dieta przy zespole chronicznego zmęczenia8 lat temu
Objawy towarzyszące zespołowi chronicznego zmęczenia są często bagatelizowane, trzeba jednak wiedzieć, że niezdiagnozowana choroba może się pogłębiać. Jaką dietę stosować przy zespole chronicznego zmęczenia i w jaki sposób wspomożemy leczenie właściwą dietą? Czytaj więcej
Które produkty barwią zęby?
Które produkty barwią zęby?8 lat temu
Jeśli zależy ci na tym, by twoje zęby pozostały jak najdłużej białe, uważaj na to, co jesz. Jakie produkty barwią zęby? Przede wszystkim potrawy o intensywnym kolorze, najczęściej o ciemnym zabarwieniu, a także produkty o odczynie kwaśnym i słodkim. Czytaj więcej
Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić witamin?
Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić witamin?8 lat temu
Większość produktów spożywczych pod wpływem czynników takich jak czas, tlen, temperatura, kwasowość czy woda zmienia swoją strukturę. Zmiany te najbardziej widać na owocach i warzywach, które pod wpływem różnych czynników środowiska, zmieniają swój kształt, smak i zapach. Czytaj więcej