Tradycyjne menu zawiera wszystko to co trzeba od kutii po kapustę wigilijną ze śliwkami, w ekstrawaganckim zestawie proponujemy m.in. rybę faszerowaną chlebem żytnim, a w menu na ostatnią chwilę znajdziesz propozycje dań łatwych i szybkich w przygotowaniu, specjalnie dla tych, którzy muszą przygotować wieczerzę w tempie ekspresowym. Smacznego!
Zobacz też: Jakie cekiny nosić?
Menu tradycyjne
- Kutia,
- Kapusta wigilijna z grzybami,
- Pierogi z kapustą i grzybami,
- Kluski z makiem,
- Rosół z głowy karpia,
- Karp smażony,
- Kompot z suszu,
- Zupa grzybowa z uszkami,
- Śledzie w occie,
- Ryba po grecku,
- Sałatka śledziowa,
- Kapusta ze śliwkami.
Zobacz też: Czego nie robić przed świętami?
Menu ekstrawaganckie i nowoczesne
- Karp ze szpinakiem i ciecierzycą,
- Postne pierożki z rybą i botwinką (lub szpinakiem),
- Ryba faszerowana chlebem żytnim,
- Fasolka zapiekana z cebulką,
- Zupa grzybowa z kluseczkami,
- Kotlety ziemniaczano-gryczane,
- Szczupak w galarecie,
- Papryka faszerowana,
- Chińska zupa rybna,
- Grzybowe kluski kładzione,
- Wigilijna zupa migdałowa,
- Kotlety grzybowo-orzechowe.
Menu na ostatnia chwilę
- Barszcz czerwony,
- Śledź w śmietanie,
- Kompot z suszu,
- Ryba pieczona z papryką,
- Kluski z makiem,
- Fasola po żydowsku,
- Pierogi a’la frytki,
- Zupa grzybowa z łazankami,
- Kulebiaki z kapustą,
- Karp po staropolsku,
- Kutia,
- Kapusta z grzybami.