Terrina z koperkiem i łososiem wędzonym - przepis

Bardzo efektowna przekąska, która na pewno spodoba się wszystkim: pyszna terrina z koperkiem i łososiem wędzonym!
/ 29.11.2016 04:19
DRUKUJ PRZEPIS
Terrina z koperkiem i łososiem wędzonym - przepis fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag wędzonego łososia w plastrach
  • 3 płaskie łyżeczki żelatyny
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 4 łyżeczki chrzanu
  • sok z 1/2 cytryny
  • pół pęczka koperku
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na terrinę z koperkiem i łososiem wędzonym! Ta efektowna przekąska jest idealna na wiele okazji: na Boże Narodzenie, Sylwestra, imprezę karnawałową, wielkanocne spotkanie, przyjęcie komunijne...

  1. Małe miseczki wyłóż plastrami łososia.
  2. Koper umyj, osusz i drobniutko posiekaj.
  3. Żelatynę zalej 100 ml śmietanki i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła.

Chipsy z pastą łososiową - przepis

  1. Pozostałą śmietankę ubij ze szczyptą soli i wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, startym chrzanem i posiekanym koperkiem.
  2. Dopraw do smaku pieprzem, solą i sokiem z cytryny.

Mus z łososia - przepis

  1. Masę wyłóż na łososia i odstaw na 60 minut do lodówki.
  2. Gotowe terriny wyjmij z miseczek i udekoruj gałązkami koperku.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA