Banany z grilla

Na ruszcie nie musimy piec tylko mięs, ryb, warzyw, czy owoców morza. Możemy zaskoczyć naszych gości i podać grillowany deser. Owoce z rusztu, podane na gorąco z pewnością zrobią furorę podczas towarzyskiego spotkania przy grillu.

Na ruszcie nie musimy piec tylko mięs, ryb, warzyw, czy owoców morza. Możemy zaskoczyć naszych gości i podać grillowany deser. Owoce z rusztu, podane na gorąco z pewnością zrobią furorę podczas towarzyskiego spotkania przy grillu.

Zobaczcie jak przygotować banany z rusztu:

Banany z grilla

Grillowane banany z czekoladą

Składniki:

  • 4 banany
  • czekolada mleczna w kostkach

Sposób przygotowania:

Banany dokładnie umyć, nie obierać. Skórkę naciąć delikatnie w poprzek w kilku miejscach. W każde nacięcie włożyć kostkę czekolady. Każdego banana zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć na ruszcie i piec, obracając je co kilka minut, przez około 15 minut.

Banany z lodami czekoladowymi

Składniki:

  • 4 banany
  • 4 gałki lodów czekoladowych

Sposób przygotowania:

Banany dokładnie umyć, nie obierać. Przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć na ruszcie i piec, obracając je co kilka minut, przez około 1o minut. Podawać gorące z gałką lodów czekoladowych.

Banany z kokosem

Składniki:

  • 4 banany
  • 4 łyżki miodu
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Banany obrać i przekroić wzdłuż na pół, a połówki na mniejsze części. Kawałki banana obtoczyć w miodzie, a następnie w wiórkach kokosowych. Piec na grillu do momentu zarumienienia się.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)