Przygotowanie:
Zobacz przepis na terrinę z koperkiem i łososiem wędzonym! Ta efektowna przekąska jest idealna na wiele okazji: na Boże Narodzenie, Sylwestra, imprezę karnawałową, wielkanocne spotkanie, przyjęcie komunijne...
-
Małe miseczki wyłóż plastrami łososia.
-
Koper umyj, osusz i drobniutko posiekaj.
-
Żelatynę zalej 100 ml śmietanki i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła.
Chipsy z pastą łososiową - przepis
-
Pozostałą śmietankę ubij ze szczyptą soli i wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, startym chrzanem i posiekanym koperkiem.
-
Dopraw do smaku pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
Mus z łososia - przepis
-
Masę wyłóż na łososia i odstaw na 60 minut do lodówki.
-
Gotowe terriny wyjmij z miseczek i udekoruj gałązkami koperku.