Przygotowanie:
Zobacz przepis na piernik w wersji fit! Jest on odpowiedni również dla tych, którzy nie mogą spożywać produktów, które zawierają laktozę.
-
Wymieszaj masło lub olej z miodem.
-
Dodaj wszystkie mąki, wymieszane z ksylitolem i sodą.
-
Wbij jajka, wlej mleko oraz kawę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody i wsyp przyprawę do piernika.
Makowiec w wersji fit - przepis
-
Zmiksuj na gładką masę.
-
Dodaj połowę posiekanych orzechów.
-
Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180°C przez 50 minut.
Ryba w wersji fit - przepis na święta
-
Rozpuść czekoladę w mleku kokosowym i polej przestudzone ciasto. Udekoruj orzechami.
-
Piernik najlepiej przygotować dzień wcześniej - będzie najsmaczniejszy.