Przygotowanie:
Zobacz przepis na kruche ciasteczka!
-
Masło zmiksuj, dodaj cukier i cukier wanilinowy, utrzyj na puszysty krem.
-
Dodaj jajko, dokładnie połącz.
-
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wymieszaj ze zmielonymi migdałami.
-
Dodaj do masy maślanej, zagnieć.
-
Ciasto zawiń w folię lub przykryj w misce i włóż na godzinę do lodówki.
-
Oprószonymi mąką dłońmi formuj z niego niewielkie kulki.
-
Spłaszczaj je i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
-
Na wierzchu każdego ciastka połóż 1–2 migdały.
-
Piecz ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 190 st. C.
Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"
Zobacz więcej na temat świąt: