Dieta mieszana - jadłospis

drób, kurczak, sałatka, surowka, obiad, talerz fot. Panthermedia
Przykładowe menu na cały dzień
/ 14.10.2010 07:57
drób, kurczak, sałatka, surowka, obiad, talerz fot. Panthermedia
Śniadanie: Musli z kefirem: czubatą łyżkę pełnoziarnistych różnych płatków pomieszaj z łyżeczką siemienia lnianego i lekko zrumień na suchej patelni. Pół jabłka i gruby plaster świeżego ananasa pokrój w drobną kostkę. Przełóż owoce i płatki do miseczki, zalej 150 g niskotłuszczowego kefiru.
Porcja = ok. 200 kcal

Obiad: Grillowana pierś kurczaka z surówkami z kapusty: kawałek mięsa (10 dag) natrzyj solą, przyprawą do drobiu i łyżką naturalnego jogurtu. Odstaw na godzinę, usuń jogurt, skrop łyżeczką oliwy i grilluj. Przygotuj zestaw surówek (po 10 łyżek) z białej i czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka, soku z cytryny, kawałka marchewki i 2 łyżek chudego jogurtu.
Porcja = ok. 350 kcal

Podwieczorek: Kanapka ze schabem: na kromkę razowego chleba cieniutko posmarowaną majonezem połóż 2 cienkie plasterki chudego schabu i kilka plasterków ogórka.
Porcja = ok. 150 kcal

Kolacja: Ziemniaki z dipem serowym: 3 ugotowane ziemniaki pokrój na plastry, polej dipem z serka homogenizowanego, 5 łyżkami bryndzy i szczypiorkiem.
Porcja = ok. 300 kcal

Redakcja poleca

REKLAMA