Schab z suszonymi jabłkami

Schab z suszonymi jabłkami, schab, pieczeń, dania główne, dania z wieprzowiny fot. serwis prasowy Knorr
Wypróbuj inną wersję tradycyjnego faszerowanego schabu
/ 23.03.2010 13:29
Schab z suszonymi jabłkami, schab, pieczeń, dania główne, dania z wieprzowiny fot. serwis prasowy Knorr

Dla 6 osób
Czas przygotowania 60 minut

Składniki:
- 100 g mięsa mielonego
- 100 g suszonych jabłek
- 700 g schabu środkowego
- 1 Fix Soczysty Schab w sosie winnym KNORR

Przepis poleca marka Knorr
Sposób wykonania:
1. Wymieszaj mięso mielone z posiekanymi jabłkami suszonymi.

2. Zrób w schabie podłużne nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz.

3. Umieść mięso w woreczku do pieczenia i posyp Fixem Soczysty Schab w sosie winnym KNORR.
 
4. Piecz w temperaturze 180° C przez około 60 minut.

5. Podawaj schab na gorąco, lub na zimno jako wędlinę.

Wielkanocne przepisy - forum >>