Sałatka z szynką i melonem

Do bardziej wykwintnej wersji tej sałatki użyj szynki parmeńskiej
/ 22.03.2010 13:00
Składniki:
- melon galia lub kantalupa
- 10 plasterków szynki wędzonej
- 1 opakowanie miks sałat
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku malinowego
- szczypta pieprzu młotkowanego

Sposób wykonania:
1. Melon obrać, przekroić, usunąć pestki. Połowę miąższu pokroić w plastry, z drugiej za pomocą specjalnej łyżeczki wydrążyć kulki.

2. Sałatę opłukać, osuszyć, ew. porwać na mniejsze kawałki.

3. Sałatę i melon przełożyć do salaterki. Dodać zwinięte w różyczki plastry szynki.

4. Sałatkę skropić oliwą wymieszaną z sokiem i pieprzem.


Wielkanocne przepisy - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA