Przepis Magdy Gessler: jajka z piklingiem

Nie tylko na Wielkanoc!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Magdy Gessler: jajka z piklingiem
Adam Sztokinier
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 jajek
  • 300 g piklinga
  • 100 ml majonezu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mielonego czerwonego pieprzu
  • sól
  • pieprz
  • cukier
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis Magdy Gessler na jajka faszerowane śledziem!

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  2. Piklinga oczyść ze skóry i ości.
  3. Zmiel razem z żółtkami.
  4. Do masy dodaj majonez, koncentrat pomidorowy i ucieraj, aż masa stanie się pulchna.
  5. Dopraw solą, cukrem i pieprzem do smaku.
  6. Farsz nakładaj do połówek białek.
  7. Gotowe jajka ułóż na półmisku na liściach sałaty.
  8. Posyp czerwonym pieprzem.
Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" (premiera 17 IV)

Sprawdź inne przepisy na jajka:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)