Z podanych składników zagnieć ciasto, schłodź. Kurczaka opłucz, zalej wodą i ugotuj. Wyjmij, ostudź, oddziel od kości. Cebulę pokrój i przesmaż na oleju. Kajzerkę namocz w mleku. Mięso, cebulę i odciśniętą kajzerkę zmiel w maszynce. Pierś przekrój wzdłuż na pół, natrzyj solą i pieprzem. Obsmaż na oleju.
Liście szpinaku sparz, osusz i owiń nimi piersi. Do masy mięsnej dodaj 3 żółtka i kremówkę. Dopraw solą. Dodaj pianę z białek. Foremkę keksową natłuść, wylep dno i boki 2/3 ciasta. Nałóż 1/2 farszu, piersi, przykryj resztą farszu. Resztę ciasta rozwałkuj, wytnij otworek, przykryj masę. Posmaruj żółtkiem z łyżką wody. Z reszty ciasta wykrój dowolne wzorki i udekoruj wierzch pasztetu.