Biała kiełbasa pieczona z jabłkami w piwie

Pełna aromatu pieczona biała kiełbasa z jabłkami i dodatkiem piwa - to danie, od którego powinnaś zacząć świąteczną ucztę!

DRUKUJ PRZEPIS
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami w piwie
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 70 min
Ilość kalorii: 420 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 6 surowych białych kiełbasek
  • 3 małe czerwone jabłka
  • 2 średnie białe cebule
  • 2 średnie czerwone cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka jasnego piwa
  • majeranek
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Jabłka obierz, przekrój na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i obierz ze skórki. Czosnek obierz, posiekaj.
  2. Białe kiełbaski opłucz, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Obłóż pokrojoną cebulą, ćwiartkami jabłek, posyp czosnkiem, polej jasnym piwem wymieszanym z olejem. Posyp solą, świeżo zmielonym pieprzem i majerankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 st. i piecz godzinę.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
Patrtycja/9 miesięcy temu
Jest to najlepszy przepis na białą kiełbasę, a próbowałam już wiele. POLECAM !! :)