Penne podwójnie pomidorowe

Pomysł na obiad lub kolację w prawdziwym włoskim stylu!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Penne podwójnie pomidorowe
serwis prasowy Mamma Mia
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 200g makaronu penne
  • 50 g wędzonego boczku
  • pół cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 200 g krojonych pomidorów z puszki
  • sól
  • pieprz
  • liście bazylii
  • ser dojrzewający do podania
Makaron al Alfredo - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż z odrobiną oliwy z oliwek.
2. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, podsmaż.
3. Dodaj pokrojone drobno suszone pomidory, przesmaż przez chwilę, następnie dodaj pomidory z puszki.
4. Duś całość, aż sos zgęstnieje.
5. Dopraw solą i pieprzem.
6. W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
7. Odcedzony makaron dodaj do sosu i duś całość przez chwilę, aż sos pokryje makaron.
8. Dodaj listki bazylii, wymieszaj.
9. Przed podaniem posyp startym serem.

Materiały prasowe, Mamma Mia
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
xxxxxXXXXXxxxxx/8 miesięcy temu
to jest niebo w ziemi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!