Do czego podaje się czerwone wino?

Zastanawiasz się, do jakich potraw pasuje czerwone wino? Oto mapa win, dzięki której bez problemu dobierzesz właściwy rodzaj trunku do dania.

Do czego podaje się czerwone wino?

Wina czerwone:

Wytrawne podajemy do czerwonego mięsa, dziczyzny, wszelkiego rodzaju pieczeni , do wędlin oraz do mięsa kaczki i gęsi.

O czym świadczą białe plamki na paznokciach?

Półwytrawne doskonale komponuje z potrawami z czerwonego mięsa (zwłaszcza wieprzowina, wołowina i grillowany stek) oraz z wędliną.

Półsłodkie pasują do deserów oraz do niektórych serów.

Słodkie łączymy wyłącznie z deserami.

Pamiętajmy, że wino czerwone podajemy w niższych kieliszkach (o szerszych czaszkach). Zalecana temperatura trunku to 16-20 st. C.

Jeśli wciąż mamy problem z doborem wina do potrawy, zalecam kupno wina różowego, które jest bardzo uniwersalne

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/4 lata temu
http://www.gotujmy.pl/d/wina.jpg tu masz
/4 lata temu
Wino półsłodkie na pewno nie pasuje. Wydaje mi się, że najlepiej będzie podać wino czerwone wytrawne lub wódkę czystą.
/4 lata temu
do pasztetu z dziczyzny, dzikich kaczek można podać Żubrówkę lub wino czerwone? cz wódkę czystą lub wino czerwone półsłodkie? proszę o szybka odpowiedz.:)