Klasyczny Boeuf Stroganow

W sam raz na ciepłą kolację
/ 15.11.2010 10:35
Składniki:
- 50 dag polędwicy wołowej
- 2 cebule
- 3 łyżki masła
- 20 dag pieczarek
- kostka rosołowa wołowa
- pół szklanki śmietany
- przecier pomidorowy
- sól, pieprz
- oliwa

Sposób wykonania:

1. Mięso pokroić w paseczki, podsmażyć, zdjąć z patelni. Na tłuszczu po mięsie podsmażyć plasterki cebuli i pieczarek. Dodać mięso i rozpuszczony w 1/2 litra wody rosołek. Dusić aż mięso będzie miękkie.

2. Na końcu doprawić solą i pieprzem, dodać 3 łyżki przecieru pomidorowego i śmietanę, zagotować. Podawać z pieczywem.

Smaczne i szybkie zupy - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA