Zdrowe racuchy owsiane

Smaczna i zdrowa przekąska - może na podwieczorek?

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zdrowe racuchy owsiane
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych 125 g (zwykłych - nie błyskawicznych)
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wrzątku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka mąki
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Prosty sposób na przygotowanie racuchów owsianych!
1. Płatki zalej w rondlu 1/2 szklanki mleka, aby napęczniały.
2. Następnie dodaj wrzątek i gotuj na małym ogniu, aż masa stanie się gęsta.
3. Zdejmij z ognia.
4. Do przestudzonych płatków dodaj żółtka i białka ubite na sztywną pianę z cukrem.
5. Lekko wymieszaj.
6. Następnie połącz z rodzynkami, płatkami migdałowymi i mąką.
7. Nabieraj masę łyżką, kładź na rozgrzany tłuszcz, powierzchnię spłaszcz i smaż, rumieniąc z obu stron.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/9 miesięcy temu
nie polecam jeść tego na podwieczorek...
/2 lata temu
pychota