Przepis Ani Starmach: omlet paprykowy

Z szynką, rukolą i pomidorkami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Ani Starmach: omlet paprykowy
Fotografia: Piotr Bolko/good-food.tv, Stylizacja: Marta Skutnik/good-food.tv
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 jajka
  • 4 plastry gotowanej szynki
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 kromki razowego chleba
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • szczypta mielonej ostrej papryki
  • garść rukoli
  • sól
  • pieprz
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na omlet paprykowy!

  1. Szynkę drobno pokrój.
  2. Jajka rozbełtaj, wymieszaj ze słodką i ostrą papryką, dodaj sól i pieprz.
  3. Na patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczną, dodaj szynkę.
  4. Smaż, aż jajka się zetną, wtedy przewróć na drugą stronę (omlet powinien być cienki jak naleśnik).
  5. Na gotowy omlet połóż rukolę i pokrojone w plastry pomidorki.
  6. Zwiń go w rulon i zjedz, przegryzając chlebem, póki jest ciepły.
Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)

Zobacz inne przepisy na omlet:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)