Placki ziemniaczane z cebulką

Łatwe i szybkie danie - błyskawiczny przepis!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Placki ziemniaczane z cebulką
Fotolia
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • kilogram ziemniaków
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 3 łyżki mąki
  • olej
  • sól
  • pieprz
Ziemniaki w mundurkach - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Ziemniaki umyj i obierz.
2. Zetrzyj ziemniaki na tarce (najlepiej o dużych oczkach).
3. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce.
4. Jajka roztrzep i wymieszaj z ziemniakami.
5. Dodaj mąkę i cebulę.
6. Dopraw do smaku według uznania.
7. Smaż placki na oleju, dopóki nie nabiorą złocistego koloru.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)