Naleśnikowy omlet z szynką

Jeśli chcesz, do ciasta możesz dodać nieco startego na tarce żółtego sera o wyrazistym smaku

DRUKUJ PRZEPIS
Naleśnikowy omlet z szynką
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 330 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • czubata szklanka mąki
  • szklanka piwa
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta kurkumy
  • 10 dag szynki pokrojonej w drobną kosteczkę
  • 25 dag malutkich pieczarek
  • 10 dag pomidorków koktajlowych
  • pęczek dymki
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 4 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól
  • szczypiorek
Omlet z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Z mąki, proszku do pieczenia, jajek, mleka, piwa, szczypty soli i kurkumy przygotuj ciasto. Odstaw na 20 minut. Dodaj szynkę i usmaż na oleju 4 omlety. Gotowe przełóż na talerz, przykryj i trzymaj w cieple.
  2. Na maśle zrumień pieczarki, dodaj czosnek i pomidory. Smaż ok. 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Omlety złóż, ułóż na talerzach i obłóż pieczarkami. Całość posyp pokrojonym szczypiorkiem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)